august 24, 2022 2 min read

Der er flere der har spurgt mig hvorfor jeg har valgt at lave mine lys med soyavoks, så det vil jeg gerne fortælle lidt om her.

Hvad er soyavoks egentlig?
Soyavoks er en vegetabilsk voks udvundet fra soyabønnens olie, og er en 100% vegetabilsk voks og GMO fri. Soyabønner vinder fremdrift i landbruget, og inden længe håber vi på at kunne få nordisk dyrkede soyabønner til diverse produkter som eks. soyavoks! Den voks jeg arbejder med, bliver raffineret her i norden, og det kan jeg godt lide.

Hvorfor er det bedre med soyavoks?
Levende lys lavet af soyavoks er blevet testet hos DFM, og der viser testen, at soyavoks lys udleder 80 % færre partikler i rummet end et fyrfadslys af ren stearin! Det synes jeg er en reduktion jeg ikke ville gå glip af - det er jo så lidt der skal til for rent faktisk at forbedre indeklimaet derhjemme når vi tænder levende lys hjemme i stuerne.
Det gode ved soyavoks er også, at det ikke er lige så belastende for vores miljø at producere, end lad os sige paraffin - som er et biprodukt af petroleum, og fremstilles af råolie. 

Jeg har tidligere altid selv valgt lys af ren stearin, da det er hvad jeg er vokset op med, som det bedste valg frem for eks. Paraffin. Men jeg savnede et renere alternativ.

Da jeg lærte om soyavoks? Ja så kunne jeg ikke dy mig - når jeg ikke kunne få det produkt jeg ønskede i den kvalitet og dufte andre steder? Så måtte jeg til at lave mine egne duftlys - de bedste duftlys hvis du spørger mig - og nu er vi her.

Sammenlignet med ren stearin, og paraffin, er Gosense lys på ren soyavoks, et meget sundere alternativ - så behøver du ikke gå glip af den fine levende flamme der er med til at skabe den fantastiske hygge vi danskere elsker så højt.

Jeg elsker du er med - og jeg elsker vi kan sprede en masse hygge sammen.

Dbh Christa Sommer
Stifter af Gosense.dk


Få mere inspiration og gode tilbud